Potpisani ugovori o partnerstvu s gradovima i općinama

Potpisani ugovori o partnerstvu s gradovima i općinama

 

 

Na sjednici Skupštine društva Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije, održanoj 18. listopada 2018. godine, potpisani su ugovori o partnerstvu s četiri grada i deset općina koji sudjeluju na projektu „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije Zagreb Istok“.

Riječ je o nastavku projekta kojim se sveobuhvatni projekt vodoopskrbe na istočnom dijelu Zagrebačke županije dovodi u završnu fazu.

  • Ovim činom naši vlasnici, odnosno gradovi i općine uključuju se u samu realizaciju projekta, koja kreće kroz tri do četiri mjeseca kada će započeti i prvi radovi. Sada su ispunjeni svi uvjeti da se mogu povući ta sredstva iz Europske unije, odnosno kako bismo u perspektivi mogli i realizirati sami projekt – naglasio je direktor društva Tomislav Masten.

Riječ je o projektu vrijednom 706 milijuna kuna, od čega sredstva Europske unije iznose  480 milijuna kuna ili 69 posto prihvatljivih troškova. Projekt „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok“ sufinancira se sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, a provodi se u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“. Preostali dio od 223 milijuna kuna osigurat će se iz nacionalnih sredstava, od čega će 40 posto osigurati Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, 40 posto Hrvatske vode te 20 posto  Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije.

-Ono što smo prije nekoliko godina sanjali sada je ostvareno. Tvrtka je i osnovana s jasnim ciljem da istok županije napokon dobio ono najophodnije, vodovod i odvodnju. Time će istok županije dobiti jednu novu kvalitetu života- rekao je predsjednik Skupštine društva Nenad Panian.

Projektom „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije Zagreb Istok“ zahvaćeni su gradovi Vrbovec, Dugo Selo, Ivanić Grad i Sveti Ivan Zelina, kao i općine Brckovljani, Rugvica, Rakovec, Preseka, Gradec Farkaševac, Dubrava, Kloštar Ivanić, Križ i Bedenica.

 

 

  HACCP Certifikat
  Novosti


IVANIĆ GRAD/KLOŠTAR IVANIĆ

2. srpnja 2020.   |   IVANIĆ GRAD


DUGO SELO

1. srpnja 2020.   |   DUGO SELO


DUGO SELO

26. lipnja 2020.   |   DUGO SELO


DUGO SELO/MARTIN BREG

19. lipnja 2020.   |   DUGO SELO