VRBOVEC/DUBRAVA, GRADAC I RAKOVEC - VODA JE ISPRAVNA ZA PIĆE

„Poštovani korisnici,


nastavno na zamućenje vode u gradovima Dugo Selo i Vrbovec i susjednih općina, prilikom prebacivanja vodoopskrbnog sustava na novi magistralni vodovod, ovim putem vas obavještavamo kako je voda zdravstveno ispravna i može se koristiti u svrhu vode za ljudsku potrošnju (za piće, osobnu higijenu, pripremu jela).

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije su 5.6.2024., 6.6.2024. i 7.6.2024. na području gradova Dugo Selo i Vrbovec te općina Brckovljani, Gradec, Dubrava i Rakovec uzimali uzorke vode za ljudsku potrošnju. Analiza uzoraka od 5.6.2024 ukazala je na povišenu mutnoću, dok su ostali ispitivani fizikalno kemijski i mikrobiološki parametri bili unutar dozvoljenih vrijednosti. Nakon provedenog ispiranja sustava ponovljena su uzorkovanja 6.6. i 7.6. Prema zasad završenim ispitivanjima nije utvrđena fizikalno kemijska i mikrobiološka kontaminacija uključujući i mutnoću koja je u svim uzorcima bila unutar dozvoljenih vrijednosti.

Nastavno na uputu i preporuku Stručnog povjerenstva za vodu za ljudsku potrošnju, te nakon dobivanja sukladnih rezultata ispitivanja Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije može se zaključiti da je voda zdravstveno ispravna te se slobodno može koristiti za ljudsku potrošnju.

Mišljenje o zdravstvenoj ispravnosti vode na području gradova Dugo Selo i Vrbovec te općina Brckovljani, Gradec, Dubrava i Rakovec nalazi se i stranici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Ovim putem još jednom želimo napomenuti i poručiti svim građanima da u niti jednom trenutku nije bilo nikakvih opasnosti za zdravlje.

Prilikom svih radova na svim projektima sigurnost svih u lancu javne vodoopskrbe na prvom nam je mjestu.

Još jednom se svim korisnicima ispričavamo za sve neugodnosti proizašle iz ove izvanredne situacije.“